Araştırma: Yumurta, kadınlarda beyin sağlığını koruyor

Yumurta, Beyin Sağlığı İçin Önemli Bir Rol Oynayabilir

Yeni yapılan bir araştırma, yumurtanın beyin sağlığını koruyabileceğini ve kolesterol seviyesini düşürebileceğini gösterdi. California San Diego Üniversitesi’ndeki (UCSD) araştırmacılar, yaklaşık 900 kişinin sağlık verilerini analiz etti. Araştırmaya katılanlardan haftada iki ila dört yumurta tüketen kişilerin daha düşük kan kolesterol seviyelerine sahip olduğu belirlendi.

Yapılan araştırma, katılımcıların bilişsel fonksiyonlarını da inceledi. Sonuçlar, daha fazla yumurta tüketen kadınların kısa ve uzun süreli hafızalarında daha az gerileme yaşadığını ortaya koydu. Ancak erkeklerde benzer bir sonuç elde edilmedi.

UCSD’den halk sağlığı araştırmacıları Donna Kritz-Silverstein ve Ricki Bettencourt, yumurtaların zararlı bir etkisinin bulunmadığını ve hatta zamanla bilişsel işlevin korunmasında önemli bir rol oynayabileceğini belirtti.

Kritz-Silverstein ve Bettencourt, yumurtalardaki proteinler, amino asitler ve kolesterolün beyin hücrelerinin yapısını ve işlevini koruyabileceğini de vurguladı. Yumurtalar, düşük yağ içeriği ve yüksek besin değeriyle sağlıklı bir diyetin önemli bir parçası olarak kabul ediliyor.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir